Història

  • La Biblioteca llavors
  • La Biblioteca llavors

La biblioteca de l’EOIBD va iniciar la seva activitat quan es va crear l’Escola Oficial d’Idiomes de Barcelona-Drassanes l’any 1970, amb l’objectiu de fomentar entre els alumnes la lectura en l’idioma que estaven aprenent.

Durant els anys següents, el fons documental de la biblioteca es va anar ampliant per cobrir altres aspectes culturals de les llengües que s’impartien a l’EOIBD i per oferir recolzament metodològic al professorat de llengües. el 1994 es va digitalitzar el catàleg i progressivament ha anat adquirint nou software amb el qual s’han pogut gestionar més eficientment els documents que s’han anat incorporant a la biblioteca i els serveis que s’ofereixen als usuaris. Inicialment, el fons només disposava de llibres i publicacions periòdiques, però durant el curs 2001-02 s’hi va incorporar material àudiovisual.

El Centre d’Autoaprenentatge fou creat el 1991 amb la funció de fomentar l’autonomia de l’estudiant i posar a disposició dels usuaris materials pensats per desenvolupar les pròpies estratègies i millorar el seu aprenentatge.

A principis del curs 2010-11 va fusionar-se el servei de biblioteca amb el Centre d’Autoaprenentatge i es va crear l’actual Biblioteca-CRAL (Centre per a l’Aprenentatge de Llengües), que ofereix diferents recursos per a l’aprenentatge de llengües que s’imparteixen a l’EOIBD.